Translate text to english Översätt till Svenska
Primetek has acquired Arboga Darenth / Nederman MachiningDo you own equipment from Arboga-Darenth / Nederman Machining? Read more about our range of services & spare parts here Primetek har förvärvat Arboga Darenth/Nederman Machining Äger du utrustning från Arboga-Dareneth / Nederman Machining? Läs mer om vårt utbud inom service & reservdelar här

Primetek har förvärvat Arboga Darenth/Nederman Machining

Äger du utrustning från Arboga-Dareneth / Nederman Machining? Läs mer om vårt utbud inom service & reservdelar här

Förädla dina spånor - transportera, krossa, centrifugera och rena

Spånkrossar typ Vmax - Volymreducering ned till 20% av metallspånor!

Användningsområde

För volymreducering av spånor.

Funktion

I spånkrossen sker en grovkrossning av spånbollar genom att materialet sönderdelas med hjälp av en roterande krossarm vilken sliter isär

materialet mot mothåll placerade i krosstratten.

De sönderdelade spånbollarna faller sedan ned i botten av krosstratten där en finare krossning sker. Ett krosshjul roterar och mal sönder

spånorna, vilka därefter matas ut till en underliggande transportör för vidare transport till spåncentrifug, spånlådor eller spåncontainers.

Kapacitet

Från 200 kg/h upp till 4000 kg/h beroende på material

Egenskaper

Vmax spånkrossar är en robust och kompakt konstruktion avsedd för krossning av metallspånor av stål, titan, aluminium, mässing, gjutjärn och smidesstål.

Genom att krossa spånor erhåller man en volymreducering med upp till 80% av ursprungsvolymen beroende av material. Smidesstål och andra tuffa material är inga problem för Spånkross typ Vmax, den robusta konstruktionen med slitdelar i manganlegerat höghållfasthetsstål garanterar maximal slitstyrka och driftsäkerhet.

Spånkross Vmax är standardutrustad med automatisk skrotbitsavskiljning där mindre skrotbitar i spånlådan avskiljs till en separat låda.

Tillbehör

Matning till kross sker genom att antingen tippa spånlådan direkt i krosstratten med en truck eller via en lådlyft, alternativt kan spånor tippas i en lamelltransportör med tippficka, vilken matar materialet till spånkrossen.